Ga terug
+ servings
Wit schaaltje met kippenlevertjes met groene paprika

Milde kippenlevertjes met groene paprika

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kippenlevertjes
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 6 eieren
  • 30 ml slagroom
  • 125 gram roomboter
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • theelepel zout
  • theelepel versgemalen peper

Voedingswaardes

Calorieën: 512kcal
,
Eiwitten: 30g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 41g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 5%
,
Macro eiwitten: 23%

Instructies

  • Was de paprika en snij de zijkanten van de paprika en de onderkant er vanaf. Snij in kleine stukjes.
    Verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in kleine stukjes.
  • Maak de ui schoon en snij in kleine stukjes.
    Pel de ui en snij dan in kleine stukjes
  • Snij de kippenlevertjes in kleine stukjes, als er stukjes groen op de kippenlevertjes zitten, snij die er dan af en gooi die weg (want dat is bitter).
  • Doe de boter in een braadslee en laat op een matig hoog vuur smelten. Zodra de boter gesmolten is voeg je de kippenlevertjes, ui en paprika allemaal tegelijk toe.
  • Voeg nu peper, zout en paprikapoeder toe en roer even door. Laat 5 minuten op matig vuur doorbakken.
    Laat 5 minuten op matig vuur bakken
  • Breek de eieren in een kom en voeg de room toe.
  • Klop de eieren met de room goed los.
    Klop de eieren goed los
  • Giet het eiermengsel bij de kippenlevertjes en roer zachtjes door elkaar heen.
    Giet de losgeklopte eieren bij de kippenlevertjes
  • Blijf nu voortdurend roeren, zodat je geen stukjes ei meer ziet. Het eimengsel moet helemaal opgenomen worden en een dikke saus gaan vormen.