Los de juiste hoeveelheid stremsel op in een half kopje koud water.
Je hebt twee ruime pannen nodig, waarvan de kleinste 2 liter melk kan bevatten. De kleinere pan moet in de grote pan passen.
Schenk de melk in de kleinere pan en zet in de grote pan. Vul de grote pan met water en zet op laag-matig vuur. Doe de thermometer in de melk.
Verwarm de pan met water op laag-matig vuur totdat de melk 30° Celsius is. Zodra de temperatuur bereikt is de pannen van het gas halen. Voeg nu de karnemelk en voeg het opgeloste stremseltablet met het water aan de melk toe. Roer voorzichtig door.
Laat de melk nu 60 minuten rusten zonder verder door te roeren en doe de deksel op de pan. Hou de thermometer in de pan met melk. De melk moet op 30° Celsius blijven, verwarm zo nodig heel even op heel laag vuur wat bij.
Na een uur rusten moet de melk veel dikker geworden zijn (melk is nu gestremd) en je kan de wrongel nu in blokjes van 1 cm snijden met een mes.
Verwarm nu in een andere pan 1 liter water totdat het 35° Celsius is.
Schenk het warme water nu voorzichtig bij de in blokjes gesneden melk (wrongel) en roer het een paar minuten rustig door. Je wilt de blokjes zoveel mogelijk heel laten.
Doe nu de deksel weer op de pan en laat 30 minuten rusten.
Giet nu zoveel mogelijk van de vloeistof (wei) voorzichtig af (eventueel in een kom als je het wilt gebruiken voor iets anders). Meng het zout door de wrongel.
Doe de wrongel nu in je kaasvormpjes en laat het 2-3 uur goed uitlekken. Keer de vormpjes elk uur om.
Keer de vormpjes elk uur om.
Bewaar de kaas in de koelkast. Je kan de kaas in gerechten met witte kaas, bijvoorbeeld salades gebruiken. Of rol de kaas in Herbes de Provence of Italiaanse kruiden.
Je kan de kaas ook met wat extra vierge olijfolie en basilicum eten.