Ga terug
+ servings
Tagliata di Manzo

Tagliata di Manzo

4 personen
10 minuten
15 minuten

Ingrediënten

Tagliata di Manzo

  • 750 gram ossenhaas
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 100 gram roomboter
  • peper en zout

Pesto

  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 15 gram pijnboompitten
  • 15 gram basilicumblaadjes
  • 45 ml extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Salade

  • 100 gram rucola
  • 150 gram gemengde sla
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 60 gram Parmezaan krullen
  • 15 gram pijnboompitten

Voedingswaardes

Calorieën: 1115kcal
,
Eiwitten: 48g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 101g
,
Macro vetten: 81%
,
Macro koolhydraten: 2%
,
Macro eiwitten: 17%

Instructies

  • Haal de ossenhaas minimaal 1 uur voordat je hem gaat bereiden uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
    ossenhaas op kamertemperatuur laten komen

Tagliata de Manzo

  • Bereid eerst de ossenhaas, want die moet rusten en tijdens het rusten heb je tijd om de pesto en salade te maken.
  • Verwarm de boter met de olijfolie in een ruime braadpan op matig hoog vuur.
    boter met olijfolie smelten
  • Bruin de ossenhaas op hoog vuur aan alle kanten. Druip wat vet over het vlees heen.
    De ossenhaas aan alle kanten bruinen
  • Doe vervolgens de vleesthermometer in het midden van het vlees en check de kerntemperatuur. Voor rare wil je 45° en voor medium-rare 50° Celsius.
    kerntemperatuur ossenhaas
  • Leg een vel aluminiumfolie op een snijplank. Zodra het vlees de kerntemperatuur heeft bereikt, haal je het uit de pan en leg je het op het aluminiumfolie. Pak het goed in en laat het nu rusten.
    Ingepakte ossenhaas laten rusten

Pesto maken

  • Doe alle ingrediënten voor de pesto behalve peper en zout in een kleine kom van een keukenmachine en zet de machine kort aan.
    doe alle ingrediënten voor de pesto in de kleine kom van de keukenmachine
  • Haal met een spatel alles van de zijkanten van de kom en laat opnieuw mixen. Als het heel droog is voeg dan wat extra olijfolie toe.
    haal alles met een spatel van de zijkanten van de kom en laat opnieuw mixen
  • Als de pesto mooi gemengd is (er mogen nog brokjes inzitten, het hoeft dus niet glad te zijn!), proef dan en maak op smaak met peper en zout. Doe de pesto in een kommetje.
    pesto met pijnboompitten

Salade

  • Was de rucola en haal eventueel lelijke blaadjes er uit. Doe in een slacentrifuge of dep droog met keukenpapier.
    rucola wassen
  • Was de pluksla en droog met de slacentrifuge (of met keukenpapier).
    pluksla in slacentrifuge

Serveren

  • Als het vlees minimaal 15 minuten gerust heeft, haal je het uit de aluminiumfolie en snij je het in plakken.
    ossenhaas in plakken snijden
  • Rangschik de rucola en pluksla op een bord en leg een aantal plakken ossenhaas er bovenop.
    leg een aantal plakken ossenhaas op het bed van rucola en pluksla
  • Strooi wat peper en zout over de ossenhaas.
  • Was de tomaatjes en dep ze droog. Halveer ze. Verspreid een aantal tomaatjes over het bord met ossenhaas en drizzle wat pesto over de salade en de ossenhaas.
    Drizzle pesto over de salade en de ossenhaas
  • Snij een aantal krullen van de Parmigiano Reggiano.
    Parmigiano Reggiano
  • Strooi de pijnboompitten en Parmigiano Reggiano over de Tagliata di Manzo.
    Strooi de Parmigiano Reggiano en de pijnboompitten over de tagliata di manzo