Ga terug
+ servings
Koolvis in peterselie saus

Koolvisfilet in peterselie saus

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

Peterselie saus

  • 100 gram jonge kaas
  • 200 gram roomkaas
  • 200 gram mascarpone
  • 0.5 theelepel peper
  • 2 eetlepels platte peterselie (ook steeltjes)

Koolvis

  • 4 koolvisfilets
  • 0.5 theelepel zout

Voedingswaardes

Calorieën: 649kcal
,
Eiwitten: 47g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 49g
,
Macro vetten: 68%
,
Macro koolhydraten: 2%
,
Macro eiwitten: 29%

Instructies

Peterselie saus

  • Doe de mascarpone en roomkaas in een steelpannetje en verwarm op matig-hoog vuur. Snij de kaas in plakken en voeg aan het steelpannetje toe.
    kaassaus
  • Roer af en toe even door en voeg de peper toe.
    Kaassaus
  • Was de peterselie en dep droog. Snij of knip in stukjes (hou een takje apart om mee te garneren). Gebruik de steeltjes ook, want juist die hebben veel smaak.
    Peterselie saus

Visfilet koken

  • Doe de visfilet met het zout in een pannetje met water en breng aan de kook. Je kan de visfilet eerst ontdooien en dan is hij nog sneller klaar, je kan ook de bevroren visfilet direct koken. Bevroren visfilet kook je in 8 minuten gaar.
    koolvis filet

Serveren

  • Schenk wat saus over de visfilet en garneer met een takje peterselie. Serveer met een groente naar keuze, bijvoorbeeld gestoomde broccoli.
    Koolvis filet met peterseliesaus