Chocola smelten gaat het best in een au bain-marie pan, maar kan ook in de magnetron.
Verwarm een au bain-marie pan. Je kan dit heel snel doen, door al kokend water uit een ketel in het onderste deel van de pan te gieten. Zorg wel dat het water niet zo hoog staat dat het het keramische deel van de pan raakt want dan kan je chocola verbranden.
Als je de Hands Off my chocolate chocola gebruikt, kan je hem makkelijk in rondjes breken, andere chocola even in stukjes snijden. De chocola dan in de au bain-marie pan of magnetron smelten.
Als je de magnetron gebruikt, gebruik dan niet de hoogste stand en zet de chocola er steeds even in en dan weer checken of het al smelt. Doe het liever in 4x dan in 1x, te hete chocola wordt bitter!
Meng de gesmolten chocola met een paar druppels vanille extract. Vanille is een natuurlijke zoetmaker. Giet een laagje gesmolten chocola in de siliconen chocolade mal en laat in de koelkast opstijven. Laat de rest van de chocola buiten de koelkast, want die heb je straks nodig.
Zodra de chocola stevig is, haal je het uit de koelkast. Maak een kuiltje in elk chocolaatje.
Doe in elk chocolaatje wat bosbessengelei.
Verwarm de rest van de chocola zodat het weer vloeibaar is en schenk over de bosbessengelei.
Zet de chocolaatjes in de koelkast om stevig te worden. Haal ze pas uit de chocolade mal als ze helemaal koud zijn.