Ga terug
+ servings
Gevulde chocolaatjes

Gevulde chocolaatjes

12 chocolaatjes
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram chocola Hands Off My Chocolate 85%
  • 1.5 eetlepel diepvries bosbessen
  • 1 blaadje gelatine

Voedingswaardes

Calorieën: 1kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 0g
,
Vetten: 1g
,
Macro vetten: 53%
,
Macro koolhydraten: 24%
,
Macro eiwitten: 24%

Instructies

Bosbessenvulling

  • Leg een blaadje gelatine (of gebruik agar agar) in een kommetje met koud water en laat 15 minuten weken. Knijp het blaadje gelatine daarna uit.
    gelatine in koud water oplossen
  • Ontdooi de bosbessen in een paar minuten in de magnetron op de hoogste stand of in een steelpannetje met een heel klein beetje water. Voeg vervolgens het uitgeknepen blaadje gelatine toe en roer even door zodat de gelatine oplost. Zet in de koelkast om af te koelen.
    Bosbessen in de magnetron ontdooien

Chocola

  • Chocola smelten gaat het best in een au bain-marie pan, maar kan ook in de magnetron.
  • Verwarm een au bain-marie pan. Je kan dit heel snel doen, door al kokend water uit een ketel in het onderste deel van de pan te gieten. Zorg wel dat het water niet zo hoog staat dat het het keramische deel van de pan raakt want dan kan je chocola verbranden.
    gesmolten chocola in au bain-marie pan
  • Als je de Hands Off my chocolate chocola gebruikt, kan je hem makkelijk in rondjes breken, andere chocola even in stukjes snijden. De chocola dan in de au bain-marie pan of magnetron smelten.
  • Als je de magnetron gebruikt, gebruik dan niet de hoogste stand en zet de chocola er steeds even in en dan weer checken of het al smelt. Doe het liever in 4x dan in 1x, te hete chocola wordt bitter!
    chocola in de magnetron smelten
  • Meng de gesmolten chocola met een paar druppels vanille extract. Vanille is een natuurlijke zoetmaker. Giet een laagje gesmolten chocola in de siliconen chocolade mal en laat in de koelkast opstijven. Laat de rest van de chocola buiten de koelkast, want die heb je straks nodig.
    Giet de hete chocola in een siliconen chocolade mal
  • Zodra de chocola stevig is, haal je het uit de koelkast. Maak een kuiltje in elk chocolaatje.
    Kuiltje in de chocola maken
  • Doe in elk chocolaatje wat bosbessengelei.
  • Verwarm de rest van de chocola zodat het weer vloeibaar is en schenk over de bosbessengelei.
    Chocola over de vulling gieten
  • Zet de chocolaatjes in de koelkast om stevig te worden. Haal ze pas uit de chocolade mal als ze helemaal koud zijn.
    Chocolaatjes goed laten afkoelen