Ga terug
+ servings
Gevulde vleesrolletjes

Gevulde vleesrolletjes (zonder varkensvlees)

4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 75 gram runderrookvlees
  • 75 gram rosbief
  • 75 gram rundersalami
  • 50 gram kipfilet met bospaddestoelen
  • 50 gram kipfilet met zongedroogde tomaatjes
  • 75 gram kipsalami

Vulling

  • 400 gram roomkaas (laag in koolhydraten)
  • 1 bosui
  • 0.25 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 100 gram komkommer (geraspt)
  • 1 theelepel citroenzest
  • snufje zout
  • peper naar smaak

Voedingswaardes

Calorieën: 470kcal
,
Eiwitten: 26g
,
Bruto koolhydraten: 5g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 39g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 22%

Instructies

Vulling 1 voor de rundervleeswaren

  • Was de koriander en knip de blaadjes en steeltjes in stukjes.
    Was de koriander en knip zowel de blaadjes als steeltjes in stukjes.
  • Meng de helft van de roomkaas met geraspte komkommer, citroenzest, fijngeknipte koriander en maak deze vulling op smaak met peper en zout.
    Meng de roomkaas met de geraspte komkommer, koriander en citroenzest door elkaar heen.
  • Doe een flinke theelepel vulling op een plakje vleeswaren. Maak het in een strook, zoals op de foto.
    Leg een flinke theelepel op een plakje vleeswaren.
  • Rol het plakje vleeswaren nu op.
    Rol het plakje vleeswaren op en leg op de serveerschaal.
  • Doe dit met alle plakjes rundervleeswaren. Rangschik op een schaal.
    Leg de gevulde vleesrolletjes op een serveerschaal

Vulling 2 voor de kipvleeswaren

  • Maak het bosuitje schoon en snij het in ringetjes.
    Bosuitje schoonmaken en in ringetjes snijden
  • Meng het bosuitje en de knoflookpoeder door de rest van de roomkaas.
    Meng het bosuitje en de knoflookpoeder door de roomkaas
  • Leg weer een flinke theelepel (of eetlepel als het een grote plak is zoals op de foto) op een plakje vleeswaren en maak het in een lange streep.
    Leg een eetlepel roomkaasmengsel op het plakje vleeswaren
  • Rol het plakje vleeswaren op. Als het een hele lange rol wordt, kan je hem doormidden snijden.
    Snij de gevulde rol doormidden als het een lange rol is.
  • Herhaal met de rest van de vleeswaren.
    Vul alle plakjes vleeswaren met roomkaas.