Ga terug
+ servings
Geroosterde bloemkool met amandelen

Kruidige bloemkool met amandelen

4 personen
5 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 700 gram bloemkoolroosjes
  • 1 eetlepel komijnzaadjes
  • 1 eetlepel korianderzaadjes
  • 0.5 theelepel chilipoeder
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 100 gram amandelen
  • 1 citroen (sap en zest)
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 330kcal
,
Eiwitten: 9g
,
Bruto koolhydraten: 18g
,
Netto koolhydraten: 10g
,
Vetten: 28g
,
Macro vetten: 70%
,
Macro koolhydraten: 20%
,
Macro eiwitten: 10%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
  • Blancheer de bloemkoolroosjes door ze een paar minuten in een pan met kokend water met wat zout te leggen.
    Bloemkool blancheren
  • Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
    Bloemkool goed laten uitlekken
  • Doe de specerijen in een vijzel en stamp ze goed fijn. Nu komt het aroma goed vrij.
    Specerijen met een vijzel fijnmaken
  • Meng de specerijen met de amandelen en rooster ze in een pan zonder olie op hoog vuur of ovenschaal in de voorverwarmde oven.
    Specerijen met amandelen roosteren
  • Voeg na een aantal minuten de bloemkool roosjes toe totdat ze wat kleur beginnen te krijgen.
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie of bedek met een vel bakpapier. Doe de bloemkoolroosjes in de ovenschaal.
  • Voeg nu de citroenrasp, het citroensap en de olijfolie toe. Meng goed door elkaar en zet 15 minuten in de oven.
    Geroosterde bloemkool met amandelen