Ga terug
+ servings
runderrollade

Runderrollade

4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 750 gram runderrollade
  • 150 gram roomboter
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 593kcal
,
Eiwitten: 42g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 47g
,
Macro vetten: 71%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 28%

Instructies

  • Verhit de boter met de olijfolie in een ruime braadpan en roer door elkaar heen, zodat de boter niet verbrandt.
    Boter en olijfolie verwarmen
  • Strooi wat zout en peper over de rollade. Schroei de rollade aan alle kanten dicht op hoog vuur. De rollade moet dus aan alle kanten bruin zijn.
    Runderrollade aan alle kanten dichtschroeien
  • Zet het vuur nu naar matig en leg de deksel op de pan. Hoe lang je de rollade braadt hangt af van het gewicht en hoe gaar je hem wilt. Je kan de tijden in de blog bij dit recept vinden.
  • Als de rollade de kerntemperatuur bereikt heeft, uit de pan halen en op een snijplank leggen. Dek hem af met aluminiumfolie en laat hem 10 minuten rusten.
  • Doe een scheutje water bij de boter in de pan en schraap eventuele aanzetsels los van de bodem van de pan. Zet het vuur laag en laat de jus 10 minuten heel zachtjes doorkoken.
  • Verwarm een serveerschaal voor in de oven op 50° Celsius.
  • Haal nu de draadjes van de rollade af en snij de rollade in dunne plakken.
    Touwtjes losknippen
  • Rangschik de plakken op de voorverwarmde serveerschaal en schenk een deel van de jus er over. De rest kan apart erbij geserveerd worden. Als je na de maaltijd jus over hebt, doe dat dan in een bakje in de koelkast en voeg het morgen aan je maaltijd toe.