Ga terug
+ servings
Vul de glazen met de zalmmousse en garneer met een citroenkrul en peterselie

Zalmmousse

2 personen
5 minuten

Ingrediënten

  • 1 blik wilde roze zalm (155 gram uitlek gewicht)
  • 125 ml slagroom
  • 0.5 theelepel zout
  • citroenkrullen
  • krulpeterselie

Voedingswaardes

Calorieën: 216kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 2g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 23g
,
Macro vetten: 95%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 2%

Instructies

  • Laat de zalm uitlekken en verwijder velletjes en graten.
    Verwijder de huid en graten
  • Doe de zalm in een zeef en wrijf fijn met een lepel. Haal als je nog graatjes tegenkomt, de graatjes eruit. Afhankelijk van je zeef en de zalm kan je het door de zeef duwen of gewoon in de zeef fijn wrijven. Voeg wat zout en peper toe en meng door elkaar heen.
    Wrijf zalm fijn in een zeef
  • Klop de slagroom stijf.
    Stijfgeklopte slagroom
  • Schep de fijngewreven zalm door de stijfgeklopte slagroom heen, zodat je een egaal roze massa krijgt.
    Meng de zalm en de slagroom door elkaar heen
  • Doe de mousse in glazen en zet in de koelkast om op te stijven. Garneer met een citroenkrul en een takje peterselie.
    Vul de glazen met de zalmmousse en garneer met een citroenkrul en peterselie
  • Je maakt een mooie citroenkrul door met een dunschiller een rondje rond de citroen maken.
    citroenkrul