Verwarm de oven voor op 160° Celsius (hete lucht oven), anders 180° Celsius.
Als de artisjokbodems nog niet gekookt zijn, kook ze dan in een pan met kokend water en zout in 10 minuten op matig vuur. Als je artisjokbodems uit blik gebruikt, laat ze dan goed uitlekken en dep nog even extra droog met wat keukenpapier.
Beboter een ovenschaaltje.
Snij de mozzarella in heel kleine stukjes en doe in een kom.
Snij of knip de Parma ham in heel kleine stukjes en doe in de kom.
Voeg de in kleine stukjes gesneden knoflook aan de kom toe.
Knip de peterselie in kleine stukjes en voeg ook aan de kom toe.
Maak een klein kuiltje in elke artisjokbodem. Maak de vulling op smaak met peper en zout en meng alles dan goed door elkaar en kneed het in balletjes die in de artisjokken passen.
Duw een balletje met de vulling in elke artisjokbodem.
Strooi hier Parmezaanse kaas overheen. Leg de gevulde artisjokken in het ingevette ovenschaaltje.
Bak de artisjokken in 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Serveer direct uit de oven.