500gramvenkelknollen(2 grote venkelknollen liefst met loof)
1teentjeknoflook
1theelepelroomboter
peper en zout
Voedingswaardes
Calorieën: 1010kcal
,
Eiwitten: 30g
,
Bruto koolhydraten: 19g
,
Netto koolhydraten: 11g
,
Vetten: 92g
,
Macro vetten: 81%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 12%
Instructies
Verwarm de oven voor op 220° Celsius.
Terwijl de oven aan het voorverwarmen is, kan je een ovenschaal of groot bord voorverwarmen voor de lamskoteletjes.
Venkel uit de oven
Was de venkelknollen en verwijder eventueel lelijke bladeren. Snij de venkeltoppen van de knol af. Snij het venkelloof in kleine stukjes van ongeveer 1-2 cm. Hou dit apart om later mee te garneren (dus niet in de oven meebakken!).
Snij de venkelknollen in de lengterichting door en snij elk stuk dan in twee of drie stukken (ook weer in de lengte).
Breng een pan met water aan de kook en zodra het water kookt. leg je de stukken venkelknol ongeveer 2 minuten in het kokende water. Haal ze er dan uit en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Beboter een ovenschaal en rangschik de stukken venkel in de ovenschaal. Verdeel de rest van de boter over de venkel.Maak de venkelknollen op smaak met peper en zout.
Neem een vel bakpapier en scheur dit in 4 of 5 stukken. Maak elk stuk nat onder de koude kraan en maak het dan in een papieren prop zodat overtollig water eruit komt, maar het bakpapier nog wel nat is. Leg deze vochtige proppen bakpapier in de schaal met venkel (op en tussen de venkel). Dit zorgt dat de venkel niet alleen bakt maar ook gaar stoomt.
Bak de venkel in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Haal de venkel uit de oven, verwijder de proppen bakpapier en strooi de venkeltoppen over de venkel voordat je serveert.
Lamskoteletjes
Snij het lamsrack in afzonderlijke koteletjes. Smeer de koteletjes in met extra vierge olijfolie.
Verhit een grillpan op hoog vuur. Zodra de pan heel heet is leg je een aantal lamskoteletjes in de pan en gril je elk koteletje 2 minuten per kant. De lamskoteletjes moeten nog mooi roze en sappig van binnen zijn.
Leg de gegrilde lamskoteletjes op een voorverwarmde ovenschaal en strooi wat versgemalen peper en zout over elk koteletje. Dek af met aluminium folie om ze warm te houden totdat je alle koteletjes gegrild hebt.