Doe de gedroogde porcini in een kommetje en giet er koken water bovenop, zodat de porcini onder water staan. Laat ze 15 minuten weken. Haal de porcini eruit en giet het vocht door een papieren koffie filter in een beker. Dit vocht gebruik je voor de saus, maar je moet het filteren want er kan zand in zitten.
Doe de platte peterselie in een kom met koud water. Maak de knoflook en ui schoon en snij in kleine stukjes.
Borstel de champignons schoon en snij in stukjes of plakjes.
Snij de plakjes ontbijtspek in stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig-hoog vuur en voeg de knoflook en ui toe zodra de olie heet is. Zet het vuur dan wat lager en laat een minuut of 5-10 zachtjes fruiten.
Voeg nu de stukjes spek, porcini, vocht van de porcini en champignons toe en laat een minuut of 10 zachtjes bakken. Als de champignons gaar zijn, zet je het vuur uit en voeg je de room toe. Roer door elkaar heen, maak op smaak met peper en zout.
Rasp de Parmezaanse kaas en meng door de saus.
Laat de platte peterselie uitlekken en knip in stukjes. Strooi over de pasta saus.