Ga terug
+ servings
Pasta alla boscaiola - pasen

Salsa alla boscaiola

4 personen
10 minuten
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 rode ui
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 125 gram champignons (bij voorkeur kastanje champignons)
  • 15 gram gedroogde porcini
  • 125 ml slagroom
  • 1 handvol platte peterselie
  • 1 eetlepel Parmigiano Reggiano
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 209kcal
,
Eiwitten: 4g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 20g
,
Macro vetten: 82%
,
Macro koolhydraten: 11%
,
Macro eiwitten: 7%

Instructies

  • Doe de gedroogde porcini in een kommetje en giet er koken water bovenop, zodat de porcini onder water staan. Laat ze 15 minuten weken. Haal de porcini eruit en giet het vocht door een papieren koffie filter in een beker. Dit vocht gebruik je voor de saus, maar je moet het filteren want er kan zand in zitten.
    porcini vocht filteren
  • Doe de platte peterselie in een kom met koud water. Maak de knoflook en ui schoon en snij in kleine stukjes.
    rode ui in stukjes snijden
  • Borstel de champignons schoon en snij in stukjes of plakjes.
    champignons in plakjes snijden
  • Snij de plakjes ontbijtspek in stukjes.
    ontbijtspek in stukjes snijden
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig-hoog vuur en voeg de knoflook en ui toe zodra de olie heet is. Zet het vuur dan wat lager en laat een minuut of 5-10 zachtjes fruiten.
    knoflook en ui fruiten
  • Voeg nu de stukjes spek, porcini, vocht van de porcini en champignons toe en laat een minuut of 10 zachtjes bakken. Als de champignons gaar zijn, zet je het vuur uit en voeg je de room toe. Roer door elkaar heen, maak op smaak met peper en zout.
    Spek, champignons en porcini toevoegen
  • Rasp de Parmezaanse kaas en meng door de saus.
    Parmezaanse kaas raspen
  • Laat de platte peterselie uitlekken en knip in stukjes. Strooi over de pasta saus.
    Keto Spaghetti met champignons, spek en platte peterselie