Ga terug
+ servings
Engelse fish pie

Engelse fish pie

4 personen
10 minuten
20 minuten

Ingrediënten

Gepocheerde vis

  • 600 gram visfilet (kabeljauw, koolvis, zalm, etc) (Als je diepvries visfilet gebruikt, ontdooi het dan eerst - het maakt niet uit wat voor vis je gebruikt)
  • 1 laurierblaadjes
  • peper en zout

Witte saus met peterselie

  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram plakken jonge kaas
  • 50 gram roomboter
  • 15 gram platte peterselie

Bloemkoolpuree

  • 600 gram bloemkoolroosjes
  • 60 gram roomboter
  • 100 gram plakken jonge kaas

Voedingswaardes

Calorieën: 732kcal
,
Eiwitten: 45g
,
Bruto koolhydraten: 10g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 57g
,
Macro vetten: 70%
,
Macro koolhydraten: 5%
,
Macro eiwitten: 25%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
  • Leg de platte peterselie in een bakje met koud water.
    Peterselie in koud water leggen
  • Breng een ruime pan met water en een snufje zout, geplette peperkorrels en het laurierblad aan de kook. Zodra het water goed borrelt, zet je het vuur wat lager. Je wilt het water net tegen de kook aanhouden. Leg de visfilets in de pan met water en laat ze in 5 minuten zachtjes garen.
    Als je diepvries filets gebruikt, zorg dan dat je vooraf je visfilets ontdooid hebt.
    Pocheer de visfilets in een pan met kokend water
  • Doe de bloemkoolroosjes in een pan met water en kook ze gaar. Ze zijn gaar als je er makkelijk met een vork in kan prikken.
    bloemkoolroosjes koken
  • Doe de roomkaas, roomboter en de plakken jonge kaas in een steelpan en laat op matig vuur smelten.
    peterselie saus maken
  • Laat de peterselie uitlekken en knip in stukjes. Roer door de saus heen. Zet het vuur uit en doe de deksel op de pan.
    Peterseliesaus
  • Giet de bloemkool af en pureer de bloemkool met een staafblender. Voeg de boter toe en meng goed door elkaar heen.
    Bloemkoolpuree maken
  • Vet één grote of meerdere kleine ovenschaaltjes in met wat roomboter. Leg de visfilet in de ingevette ovenschaal.
    Visfilet in ingevette ovenschaal leggen
  • Bedek de vis met de peterseliesaus.
    Bedek de visfilet met de peterseliesaus
  • Doe nu een dikke laag bloemkoolpuree over de saus.
    Een dikke laag bloemkoolpuree in de ovenschaal doen
  • Bedek de bloemkoolpuree met plakken jonge kaas.
    Bedek met plakken jonge kaas
  • Laat de kaas smelten. Zodra de bovenkant van de fish pie goudbruin is, is hij klaar.
    Zodra de kaas gesmolten is en goudbruin is is de fish pie klaar