Ga terug
+ servings
Groene shakshuka

Groene shakshuka

2 personen
5 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 4 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 2 theelepels korianderzaadjes
  • 1 theelepel oregano
  • 100 gram cavolo nero (palmkool)
  • 100 gram spinazie
  • 0.5 citroen
  • 4 eieren
  • 7 gram munt
  • 7 gram koriander
  • 40 ml extra vierge olijfolie (4 eetlepels)
  • 125 gram feta of witte kaas

Voedingswaardes

Calorieën: 523kcal
,
Eiwitten: 24g
,
Bruto koolhydraten: 15g
,
Netto koolhydraten: 10g
,
Vetten: 43g
,
Macro vetten: 71%
,
Macro koolhydraten: 11%
,
Macro eiwitten: 18%

Instructies

  • Maak de bosuitjes en knoflook schoon. Snij de uitjes in grote stukken en hak de knoflook in kleine stukjes.

    Bosuitjes schoonmaken en in stukken snijden
  • Rooster in een hete koekenpan (zonder olie) de komijn en korianderzaadjes gedurende 1-2 minuten, totdat ze goudbruin en geurig zijn. Doe ze dan met de oregano in een vijzel en stamp ze fijn. Meng er ook een snufje zout door.
    Korianderzaadjes en komijn in hele hete pan roosteren
  • Snij de harde stelen uit de cavolo nero en gooi weg. Hak de bladeren in grove stukken. Pers de halve citroen uit en doe het sap in een beker.
    harde, grote nerven uit de cavalo nero snijden
  • Doe de olijfolie in de koekenpan en bak de bosui en knoflook op een middelhoog vuur tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de kruidenmix toe, roer en bak nog een minuut.

    bosui en knoflook in olijfolie fruiten
  • Voeg de cavolo nero en het citroensap aan de koekenpan toe. Roer door elkaar heen.

    cavalo nero en citroensap toevoegen
  • Was de spinazie en dep droog. Voeg de spinazie aan de koekenpan toe en maak op smaak met zout en zwarte peper. Roer even door. Laat nog 2-3 minuten garen op matig vuur totdat de spinazie geslonken is.

    spinazie toevoegen
  • Breek de eieren in de pan (probeer de dooier heel te laten). Doe wat zout en peper op elke dooier en doe de deksel op de pan (of een groot bord). Laat de eieren op matig-hoog vuur in de groenten bakken met de deksel op de pan. Het eiwit moet stevig worden, de dooier mag zacht blijven.
    eieren in de pan breken
  • Was de munt en koriander en rits de muntblaadjes van de steeltjes. Hak de munt fijn en knip de koriander (blaadjes en steeltjes) in stukjes. Snij de kaas in stukjes of brokkel het over de shakshuka en strooi de kruiden over de shakshuka voordat je serveert.
    munt en koriander er overheen strooien