Ga terug
+ servings
Gegratineerde spruitjes

Gegratineerde spruitjes

4 personen
10 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram spruitjes diepvries of vers
  • 150 gram mascarpone
  • 75 ml slagroom
  • 1 flinke teen knoflook (liefst verse knoflook)
  • 100 gram fontina
  • 100 gram Parmigiano Reggiano
  • 30 gram roomboter
  • 0.25 theelepel vers gemalen peper
  • snufje zout

Voedingswaardes

Calorieën: 516kcal
,
Eiwitten: 21g
,
Bruto koolhydraten: 10g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 44g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 8%
,
Macro eiwitten: 16%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
  • Maak de spruitjes schoon of gebruik diepvries spruitjes. Halveer de spruitjes (als ze heel groot zijn, snij ze dan in 4 stukken).
    Halveer de spruitjes
  • Breng de spruitjes in een pan met een laagje water en een snufje zout aan de kook en laat in 3-5 minuten (afhankelijk van hoe groot de spruitjes zijn) op matig vuur gaar koken.
  • Doe de boter in een steelpan en laat op matig vuur smelten. De boter mag niet bruin worden.
    knoflook in boter bakken
  • Maak het teentje knoflook schoon, door er met een breed mes op te drukken, je kan de vliesjes er dan zo afhalen. Snij het teentje knoflook in kleine stukjes en voeg aan de boter toe. Laat een paar minuten zachtjes fruiten.
    Knoflook kneuzen en dan pellen
  • Rasp de fontina en voeg aan het pannetje met mascarpone toe.
    Voeg de fontina aan de saus toe
  • Beboter een ovenschaaltje.
    Beboter een ovenschaaltje
  • Zodra de spruitjes bijtgaar zijn (je kan er een vork in prikken maar ze vallen niet uit elkaar), ze in een vergiet uit laten lekken. Doe de spruitjes in de ovenschaal en giet de roomsaus er overheen. Rasp de Parmezaanse kaas er overheen en zet 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
    Rasp de Parmezaanse kaas over de spruitjes