Ga terug
+ servings
Konjac spaghetti met gehaktsaus

Gehaktsaus

4 personen
10 minuten
45 minuten

Ingrediënten

Gehaktsaus

  • 600 gram half-om-half gehakt
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 1 bleekselderij stengel
  • 70 gram ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 laurierblaadjes
  • peper en zout
  • 70 gram roomboter

Voedingswaardes

Calorieën: 548kcal
,
Eiwitten: 27g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 46g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 20%

Instructies

  • Maak de ui en knoflook schoon. Als het lastig is om de knoflook te pellen, kneus het dan eerst met het blad van een breed mes. Zodra de knoflook platgedrukt is, laat het vliesje makkelijk los. Snij de knoflook en ui in kleine stukjes.
    Knoflook kneuzen en dan pellen
  • Was de selderijstengel en snij die ook in heel kleine stukjes. Blaadjes kan je ook gewoon gebruiken.
    bleekselderij fijn snijden
  • Verhit de boter in een braadpan op matig-hoog vuur. Zodra de boter gesmolten is de ui, knoflook en selderij stukjes in de pan doen en het vuur naar matig draaien. Dit een paar minuten laten fruiten totdat de ui zacht en glazig begint te worden.
    Ui, knoflook en selderij laten fruiten
  • Voeg nu het gehakt toe en bruin het aan alle kanten. Als er veel vocht uit het gehakt vrij komt, zet je het vuur hoger. Je wilt namelijk een vrij droge saus maken.
    Gehakt bruinen
  • Zodra het gehakt gebruind is, voeg je de tomaten, tijm, majoraan, laurier en nootmuskaat toe en breng je het op smaak met peper en zout. Zet het vuur naar matig laag en laat het gehakt met de deksel op de pan zachtjes doorbakken of doe het in een slowcooker en laat het langzaam garen.
    omaten bij het gehakt doen