Ga terug
+ servings
Siciliaanse bloemkool met spruitjes

Siciliaanse bloemkool met spruitjes

4 personen
10 minuten
30 minuten

Ingrediënten

  • 30 gram pijnboompitten
  • 500 gram bloemkoolroosjes
  • 350 gram spruitjes
  • 1 pakje saffraan (draadjes of poeder)
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 305kcal
,
Eiwitten: 6g
,
Bruto koolhydraten: 15g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 27g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 18%
,
Macro eiwitten: 7%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
  • Vet een ovenschaal met een beetje olijfolie in.
  • Leg de pijnboom pitten op een schoteltje (zonder vet) en zet het 5 minuten in de voorverwarmende oven. Zodra de pijnboompitten goudkleurig (liefst niet bruin) zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen.
    pijnboompitten
  • Maak de bloemkool schoon en snij het in roosjes. Doe de bloemkool in een ingevette ovenschaal.
    Bloemkool in roosjes verdelen
  • Maak de spruitjes schoon of gebruik ontdooide diepvriesspruitjes en halveer ze. Verdeel de gehalveerde spruitjes over de schaal.
    Spruitjes halveren en bij de bloemkool doen
  • Los de saffraan poeder of draadjes op in 1 eetlepel warm water.
    Italiaanse saffraanpoeder
  • Meng het saffraanwater met de olijfolie (je hoeft het niet heel erg te mengen, maar meer zodat je het goed over de hele schotel kan verdelen) en schenk over de groentes.
    Saffraan en olijfolie over de groente schenken.
  • Bak in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Zodra de groente gaar zijn strooi je de pijnboompitten erover heen. De groente is gaar als je er met een vork in kan prikken, zonder dat de groente uit elkaar valt.
    Siciliaanse bloemkool met spruitjes