Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
Maak de rode ui en knoflook schoon en snij in stukjes.
Doe de ui, knoflook en specerijen in de grote kom van een keukenmachine en maal fijn.
Voeg de eieren en het gehakt toe aan de keukenmachine en maal door elkaar heen.
Haal het gehaktmengsel uit de keukenmachine en verdeel in porties. Ik verdeel het eerst in vieren en dan elk kwart in tweeën om 8 gehaktballen te krijgen. Draai van elke portie een gehaktbal.
Smeer een ovenschaal met een beetje olijfolie in en leg de gehaktballen in de ovenschaal.
Haal de blaadjes van de rozemarijntakjes af, maar laat de bovenste paar centimer aan het takje zitten. Hou de takjes apart om te serveren. De rozemarijn die je eraf hebt gehaald fijn hakken.
De rozemarijn die je eraf hebt gehaald fijn hakken of in een kruidenmolen fijnmalen.
Was de tomaatjes en halveer ze. Haal de pitjes uit de tomaatjes. Strooi zout en peper over de tomaatjes. Leg de halve tomaatjes tussen de gehaktballen.
Strooi de fijngehakte rozemarijn over de gehaktballen en de tomaatjes. Drizzle de olijfolie over de gehaktballen en de tomaatjes heen en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Laat 30 minuten bakken. Je kan met een vleesthermometer checken of het gehakt gaar is.
Gebruik de rozemarijntakken en basilicumblaadjes om te garneren.