1eetlepelpsylliumvezels(Livinggreens psyllium vezels of de Notenshop)
0.5theelepelbakpoeder
0.25theelepelvanille extract(optioneel)
30gramroomboter(snij in een staaf van het pak roomboter)
100gramframbozen
Voedingswaardes
Calorieën: 494kcal
,
Eiwitten: 26g
,
Bruto koolhydraten: 15g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 37g
,
Macro vetten: 67%
,
Macro koolhydraten: 12%
,
Macro eiwitten: 21%
Instructies
Klop de eieren los in een kom.
Als je je eigen ricotta hebt gemaakt, gebruik dan een staafmixer of handmixer totdat er geen/weinig klontjes meer zijn. Als je ricotta uit de winkel hebt hoeft dit niet.
Voeg nu de ricotta, de bakpoeder, vanille extract en de psyllium aan de kom met losgeklopte eieren toe en meng goed door elkaar met de handmixer.
Laat het beslag 5 minuten staan, zodat het wat steviger wordt.
Verwarm een gietijzeren poffertjespan op hoog vuur zodat hij goed heet wordt. Gebruik een staafje koude roomboter om de pan mee in te vetten.
Doe nu een halve eetlepel beslag in elk vakje in de pan. Draai het vuur nu lager!
Bak het poffertje 2-4 minuten op de ene kant (afhankelijk van hoe groot het poffertje is). Als de bovenkant droog begint te worden het poffertje met twee theelepeltjes omdraaien en de andere kant bakken. Herhaal totdat al het beslag op is. Je zal merken dat dit steeds makkelijker gaat.
De poffertjes die klaar zijn om een voorverwarmd bord (met heet water afgespoeld en afgedroogd of voorverwarmd in de oven op 50°) leggen en afdekken met aluminium folie.
Was de frambozen en dep voorzichtig droog met wat keukenpapier. Serveer de poffertjes met de frambozen.