Ga terug
+ servings
Bord met poffertjes met frambozen

Keto poffertjes met frambozen

2 personen
10 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 250 gram ricotta (of zelfgemaakte verse kaas)
  • 1 eetlepel psylliumvezels (Livinggreens psyllium vezels of de Notenshop)
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 0.25 theelepel vanille extract (optioneel)
  • 30 gram roomboter (snij in een staaf van het pak roomboter)
  • 100 gram frambozen

Voedingswaardes

Calorieën: 494kcal
,
Eiwitten: 26g
,
Bruto koolhydraten: 15g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 37g
,
Macro vetten: 67%
,
Macro koolhydraten: 12%
,
Macro eiwitten: 21%

Instructies

  • Klop de eieren los in een kom.
  • Als je je eigen ricotta hebt gemaakt, gebruik dan een staafmixer of handmixer totdat er geen/weinig klontjes meer zijn. Als je ricotta uit de winkel hebt hoeft dit niet.
    Gepureerde verse kaas
  • Voeg nu de ricotta, de bakpoeder, vanille extract en de psyllium aan de kom met losgeklopte eieren toe en meng goed door elkaar met de handmixer.
    Kom met poffertjes beslag
  • Laat het beslag 5 minuten staan, zodat het wat steviger wordt.
    Kom met stevig poffertjes beslag
  • Verwarm een gietijzeren poffertjespan op hoog vuur zodat hij goed heet wordt. Gebruik een staafje koude roomboter om de pan mee in te vetten.
    Poffertjes pan met staafje roomboter invetten
  • Doe nu een halve eetlepel beslag in elk vakje in de pan. Draai het vuur nu lager!
    Poffertjespan met beslag
  • Bak het poffertje 2-4 minuten op de ene kant (afhankelijk van hoe groot het poffertje is). Als de bovenkant droog begint te worden het poffertje met twee theelepeltjes omdraaien en de andere kant bakken. Herhaal totdat al het beslag op is. Je zal merken dat dit steeds makkelijker gaat.
    Poffertjes omdraaien
  • De poffertjes die klaar zijn om een voorverwarmd bord (met heet water afgespoeld en afgedroogd of voorverwarmd in de oven op 50°) leggen en afdekken met aluminium folie.
  • Was de frambozen en dep voorzichtig droog met wat keukenpapier. Serveer de poffertjes met de frambozen.
    Bord met poffertjes en frambozen