Ga terug
+ servings
ribkarbonade met paprikasaus

Ribkarbonades met paprikasaus

4 personen
3 minuten
15 minuten

Ingrediënten

Karbonades met paprikasaus

  • 600 gram ribkarbonades
  • 60 gram roomboter
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 100 gram mascarpone
  • 150 ml slagroom
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 587kcal
,
Eiwitten: 35g
,
Bruto koolhydraten: 3g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 48g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 2%
,
Macro eiwitten: 24%

Instructies

Karbonades

  • Wrijf de karbonades in met peper en zout.
    ribkarbonade met peper en zout inwrijven
  • Smelt de boter op matig vuur in een braadpan.
    roomboter op matig vuur smelten
  • Zodra de boter gesmolten is, de karbonades in de braadpan leggen. Bak elke kant ongeveer 6 minuten (afhankelijk van de dikte van de karbonade) op matig-hoog vuur.
  • Draai de karbonades om en laat de andere kant ook in zo'n 6 minuten op matig vuur gaar bakken.
    karbonades gaar bakken
  • Zodra de karbonades gaar zijn leg je ze op een vel aluminium folie en pak je ze in zodat ze warm blijven.
    karbonades in aluminiumfolie inpakken

Paprikasaus

  • Haal de pan van het vuur.
  • Voeg de mascarpone, room en paprika poeder aan de pan met jus toe. Laat de mascarpone smelten, terwijl je het even doorroert.
    Doe de mascarpone, room en paprikapoeder in de pan terwijl de pan van het vuur af is.
  • Roer door elkaar heen en druk de mascarpone klontjes plat.
  • Roer met een lepel totdat je een gladde saus hebt.
    Roer totdat je een gladde paprikasaus hebt

Serveren

  • Haal de karbonades uit de aluminiumfolie en leg op een bord.
    karbonade op een bord leggen
  • Schenk wat saus over de karbonade en serveer met bijvoorbeeld bloemkool, broccoli of een salade.
    Serveer de karbonade met de paprikasaus