Ga terug
+ servings
Wit bord met een portie Zwitsers stoofvlees

Zwitsers stoofvlees met spinazie

2 personen
15 minuten
4 uur

Ingrediënten

Stoofvlees

  • 500 gram sucade lappen of riblappen
  • 1 theelepel majoraan
  • peper en zout
  • 45 gram roomboter
  • 1 rode ui
  • 150 ml creme fraiche
  • 50 gram Parmigiano Reggiano

Spinazie

  • 500 gram spinazie
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • 50 ml mascarpone

Voedingswaardes

Calorieën: 986kcal
,
Eiwitten: 56g
,
Bruto koolhydraten: 18g
,
Netto koolhydraten: 11g
,
Vetten: 78g
,
Macro vetten: 70%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 22%

Instructies

  • Haal het vlees minimaal 1 uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast. Als het vlees te koud is als je het in de hete pan doet, wordt het namelijk taai.
    Rode snijplank met sucade lappen

Stoofvlees

  • Snij het vlees in dobbelsteentjes.
  • Haal het vlees door een mengsel van majoraan, peper en zout.
    Haal het vlees door het kruidenmengsel heen
  • Maak de ui schoon en snij in stukjes.
    Houten snijplank met stukjes rode ui
  • Verhit de boter in een braadpan op matig-hoog vuur.
    Braadpan met boter
  • Zodra de boter gesmolten is, fruit je de uien totdat ze glazig worden.
    Braadpan met gefruite ui in roomboter
  • Haal de uien uit de pan en doe ze in de slowcooker (of hou ze even apart in een kom). Doe het vlees in de pan en bruin het aan alle kanten op hoog vuur.
    vlees bruinen
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
    Parmezaanse kaas raspen
  • Zodra het vlees aan alle kanten gebruind is, voeg je het ook aan de slowcooker toe (inclusief het kookvet).
  • Voeg de creme fraiche en Parmezaanse kaas aan de slowcooker toe. Roer door elkaar heen. Laat dit op de lage stand 4 uur stoven.
    creme fraiche en Parmezaanse kaas aan vlees toevoegen en doorroeren
  • Als je geen slowcooker hebt, doe je nu alles in de braadpan en laat je het 1,5 tot 2 uur op laag vuur stoven. Als het te droog wordt een extra scheutje kokend water toevoegen. Roer ook af en toe even door, zodat de Parmezaanse kaas niet aan de bodem van de pan gaat plakken.
    op laag vuur laten garen

Spinazie

  • Als je ingevroren spinazie gebruikt, ontdooi dit dan eerst.
    diepvries spinazie ontdooien in de magnetron
  • Verwarm de spinazie op matig vuur en voeg de mascarpone toe. Roer door elkaar heen.
    room aan de spinazie toevoegen
  • Serveer met wat nootmuskaat over de spinazie gestrooid.