Ga terug
+ servings

Kalfslever

4 personen
5 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram kalfslever in plakken van 1-1,5 cm
  • 100 gram rode ui
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • 45 gram roomboter
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels platte peterselie

Voedingswaardes

Calorieën: 333kcal
,
Eiwitten: 25g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 23g
,
Macro vetten: 63%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 30%

Instructies

Kalfslever

  • Smelt de boter met de olijfolie in een ruime koekenpan.
    Boter smelten
  • Maak de uit schoon en snij de ui in stukjes. Voeg de uit aan de gesmoten boter toe en laat 5 minuten op laag vuur fruiten.
    rode ui in kleine stukjes snijden
  • Was de peterselie, dep droog en hak of knip zowel de steeltjes als de blaadjes in stukjes.
    Platte peterselie wassen en snijden
  • Zet het vuur hoger en bak de plakken lever aan beide kanten. Bak ongeveer 1 minuut per kant. De lever moet aan de binnenkant nog roze zijn.
    Kalfslever
  • Maak de lever op smaak met peper en zout. Serveer de lever met de uien en strooi de peterselie er over heen.