150gramkaasKies een kaas die je lekker vindt. Je kan de kaas raspen of in plakken snijden.
0.25theelepelnootmuskaat
0.25theelepelwitte peper
Voedingswaardes
Calorieën: 1004kcal
,
Eiwitten: 48g
,
Bruto koolhydraten: 13g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 85g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 5%
,
Macro eiwitten: 19%
Instructies
Eieren koken
Breng een pan met water aan de kook (leg een deksel of bord op de pan zodat het water sneller kookt). Zodra het water kookt, leg je de eieren er voorzichtig in en kook je de eieren 8 minuten zodat ze hardgekookt zijn.
Zet de pan met hardgekookte eieren onder de koude kraan. Zodra je de eieren makkelijk kan vasthouden, pel je ze en snij je ze in stukjes.
Asperges koken
Snij de onderste 2 cm van de asperges af en leg ze of zet ze rechtop in een pan met water. Voeg het zout toe en kook de asperges in 3-5 minuten bijtgaar. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de asperges.
Zodra de asperges bijtgaar zijn, haal je ze voorzichtig uit de pan zodat de toppen niet beschadigen en laat je ze in een zeef of een vergiet even uitlekken.
Bechamelsaus
Doe alle ingrediënten voor de Bechamelsaus in een steelpannetje en verwarm op matig-hoog vuur. Roer af en toe even door. Zodra de kaas gesmolten is, is de saus klaar.
Opdienen
Je kan of elke asperge in een plakje ham wikkelen of 2-3 asperges samen in een plakje ham wikkelen. Strooi dan de in stukjes gesneden eieren over de asperges heen. Serveer met de Bechamelsaus.