Ga terug
+ servings
Carpaccio

Carpaccio

1 persoon
5 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte entrecote
  • 30 gram rucola
  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 10 gram pijnboompitten
  • 0.5 eetlepel roomboter
  • 3 eetlepels olijfolie met citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 698kcal
,
Eiwitten: 31g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 63g
,
Macro vetten: 80%
,
Macro koolhydraten: 2%
,
Macro eiwitten: 18%

Instructies

  • Rangschik de plakjes vleeswaren over een bord.
    Vleeswaren op bord leggen
  • Was de rucola en dep droog of gebruik een slacentrifuge.
  • Leg de rucola bovenop de vleeswaren.
    Rucola op de vleeswaren leggen
  • Schaaf een aantal krullen van de Parmezaanse kaas en verspreid die over de rucola.
    Parmezaanse kaas over de rucola verspreiden
  • Doe de boter in een kleine koekenpan. Zodra de boter gesmolten is de pijnboompitten toevoegen. Laat de pijnboompitten een paar minuten op matig vuur bakken en strooi ze dan over de carpaccio.
    Pijnboompitten over de carpaccio strooien
  • Maak een vinaigrette door het citroensap door de olijfolie te mengen. Maak op smaak met peper en zout en drizzle dan over de carpaccio.
    Novo Frantoio olijfolie met sinaasappel