Ga terug
+ servings
Salade met geroosterde pijnboompitten

Salade met geroosterde pijnboompitten

2 personen
5 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram little gem of romaine salade (of ijsbergsla)
  • 75 gram rode paprika
  • 0.5 bosui
  • 200 gram komkommer
  • 50 gram cherry tomaatjes
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Vinaigrette

  • 0.5 theelepel Franse mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 3 eetlepels extra vierge citroen olijfolie
  • theelepel zout
  • theelepel peper

Voedingswaardes

Calorieën: 200kcal
,
Eiwitten: 3g
,
Bruto koolhydraten: 9g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 18g
,
Macro vetten: 77%
,
Macro koolhydraten: 17%
,
Macro eiwitten: 6%

Instructies

  • Was de sla en droog de sla met een sla centrifuge of keukenpapier. Snij of scheur de sla in stukjes.
    Little Gem salad in stukjes snijden
  • Snij de bosui om ringetjes.
    bosui in ringetjes snijden
  • Was de tomaatjes en halveer ze. Snij de komkommer in blokjes.
    tomaatjes en komkommer in stukjes snijden
  • Was de paprika en dep droog. Haal de zaadlijsten eruit en snij de paprika dan in stukjes of reepjes.
    Paprika schoonmaken en in stukjes snijden
  • Doe alle ingrediënten voor de salade in een kom en meng door elkaar heen.
    Kleurrijke salade met pijnboompitten
  • Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een beker en meng goed met een vork. Meng de vinaigrette door de sla.
    vinaigrette
  • Rooster de pijnboompitten heel kort op een laag vuur zonder toegevoegd vet en strooi de pijnboompitten over de salade (liefst vlak voor het opdienen).
    Salade met geroosterde pijnboompitten