400gramtomatenblokjes (blik)(Petti fijngesneden stukjes tomaat in blik - Jumbo)
50gram hete pepers
Voedingswaardes
Calorieën: 541kcal
,
Eiwitten: 34g
,
Bruto koolhydraten: 10g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 42g
,
Macro vetten: 68%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 25%
Instructies
Verwarm de oven voor op 180º Celsius.
Snij de olijven in kleine stukjes (hou een aantal apart om mee te garneren). Was de kruiden en hak of knip ze in kleine stukjes.
Maak het teentje knoflook schoon en snij in kleine stukjes.
Rasp de Parmezaanse kaas met een fijne rasp zodat het poederig wordt.
Laat de mozzarella uitlekken en snij in kleine stukjes.
Meng het gehakt, mozzarella, ei, alle kruiden en Parmezaanse kaas goed door elkaar heen.
Gebruik een staafblender om het gehakt in een soort pastei te maken.
Vet een ovenschaal in met een beetje van de olijfolie.
Maak kleine gehaktballetjes en leg ze in de ovenschaal. Kleinere gehaktballetjes zijn veel eerder gaar dan grote gehaktballen.
Doe het blik tomaten met de rest van de olijfolie in een beker van een staafblender en pureer de tomaten. Giet het tomaten-olijfolie mengsel over de gehaktballetjes. Zet in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar. Als je een gehaktballetje doormidden snijdt moet het gehakt overal goed gaar zijn.
Garneer met olijven en eventueel hete pepers en groente naar keuze.