Snij de kaas in plakken met een kaasschaaf.
Verwarm de boter in een koekenpan op matig vuur. Leg de helft van de kaas (dit is voor de éénpersoons portie) in de kookring.
Laat de kaas op matig vuur in de kookring smelten.
Zodra je kaas gesmolten is en je eieren zo gaar zijn als je wilt (je kan de dooier nog wat zacht houden of helemaal stevig laten worden).
Laat de kaas met het ei zachtjes garen op matig vuur.
Strooi wat peper en zout of wat gerookte paprika over het ei heen.
Door een deksel op de pan te doen zal het ei sneller gaar zijn. Het eiwit moet stevig worden. Hou het vuur op matig, anders verbrandt de kaas op de bodem.
Zodra het eiwit stevig is haal je de hele kookring met kaas en ei voorzichtig uit de pan en leg je het op een bord. Til de kookring dan voorzichtig op en leg weer in de koekenpan. Herhaal alle stappen voor de rest van de kaas en ei. Als je meerdere kookringen hebt, kan je meerdere porties tegelijk in dezelfde pan maken.
Leg de twee eieren met kaasbodempje op een bord en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas en gerookte paprikapoeder overheen.