Ga terug
+ servings
Keto kip-avocado salade in een slabootje

Keto kip-avocado maaltijdsalade

4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet
  • theelepel gemalen foelie
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 avocado's
  • 0.5 rode ui
  • 400 gram komkommer
  • 1 little gem struikje
  • 6 cherry tomaatjes
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel verse koriander
  • 30 gram pijnboompitten

Voedingswaardes

Calorieën: 535kcal
,
Eiwitten: 26g
,
Bruto koolhydraten: 16g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 43g
,
Macro vetten: 70%
,
Macro koolhydraten: 12%
,
Macro eiwitten: 19%

Instructies

  • Snij de little gem salade doormidden en hol dan uit of maak een paar stapeltjes van de wat grotere bladeren. De rest kan je in stukjes snijden voor de vulling.
    Uitgeholde little gem salade
  • Maak de avocado's schoon en snij in blokjes.
    Avocado's schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Snij de ui in kleine stukjes.
    rode ui in kleine stukjes snijden
  • Was de tomaatjes en halveer ze.
  • Was de koriander en snij of knip in stukjes (ook de steeltjes).
    Koriander in stukjes snijden of knippen
  • Snij de kipfilet in kleine blokjes. Meng wat foelie door de kipfilet heen voor extra smaak als je de kipfilet gaat bakken. Als je de kipfilet kookt sla je dit over.
    Rode snijplank met kipfilet
  • Je kan de blokjes kipfilet in een steelpannetje met wat water gaar koken, of in een koekenpannetje met wat extra vierge olijfolie in 10 minuten gaar bakken.
    Koekenpan met kipfilet
  • Doe alles nu in een kom (hou ongeveer een eetlepel pijnboompitten apart om mee te garneren) en voeg de gerookte paprikapoeder toe.
    Doe alles in een kom met de gerookt paprikapoeder
  • Voeg de mayonaise toe en meng door elkaar heen. Vul de uitgeholde little gem salade met de kip-avocado salade en garneer met de rest van de pijnboompitten.
    Keto kip-avocado salade in een slabootje