Ga terug
+ servings
Tartaartjes met Blue dAuvergne

Tartaartjes met Bleu D'Auvergne

2 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram tartaartjes
  • 50 gram roomboter
  • 20 ml extra vierge olijfolie
  • 100 gram Bleu D'Auvergne

Voedingswaardes

Calorieën: 631kcal
,
Eiwitten: 32g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 56g
,
Macro vetten: 79%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 20%

Instructies

  • Als je tartaartjes van rauwe biefstuk gemaakt zijn, leg ze dan 20 minuten van te voren uit de koelkast. Verwarm de grill ook voor.
  • Smelt de boter met de olijfolie in een koekenpan.
    Boter smelten
  • Zodra de boter gesmolten is leg je de tartaartjes in de koekenpan.
    Grillpan met tartaar
  • Bruin de tartaartjes aan beide kanten. Als je tartaartjes van biefstuk gemaakt zijn hoeven ze niet helemaal gegaard te worden, als ze van ander rundvlees gemaakt zijn dan is het beter om ze wel helemaal te garen. Bak ze in dat geval zo'n 2 minuten per kant (ze garen ook nog verder onder de grill).
  • Snij een stevige plak van de Bleu D'Auvergne, het is namelijk een beetje brokkelig, dus geen dunne plak.
    Stevige plak Blue D'Auvergne
  • Leg de kaas op de tartaar en zet onder de grill totdat de kaas gesmolten is.
  • Schenk de jus uit de koekenpan over de tartaartjes met gesmolten kaas.
    Tartaartjes met Blue dAuvergne