Ga terug
+ servings
kiprollade

Kiprollade

4 personen
5 minuten
45 minuten

Ingrediënten

  • 750 gram kiprollade
  • 150 gram roomboter
  • 15 ml extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 525kcal
,
Eiwitten: 36g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 42g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 27%

Instructies

  • Smelt de boter met olijfolie in een braadpan op matig hoog vuur.
    smelt de boter op matig-hoog vuur
  • Zodra de boter gesmolten is de rollade aan alle kanten bruinen. 
    Bruin de rollade aan alle kanten op matig-hoog vuur
  • Zet het vuur nu lager en doe een scheut heet water bij de rollade. Doe het deksel half op de pan en laat het vlees zachtjes in 30 minuten garen. 
  • Bedruip het vlees regelmatig en voeg eventueel wat meer heet water toe om droogkoken te voorkomen. 
    Bedruip de kiprollade regelmatig met jus
  • Check met een vleesthermometer of het vlees de goede kerntemperatuur (72° Celsius) heeft.
    check de kerntemperatuur van de kiprollade met een vleesthermometer
  • Als de rollade klaar is, dek hem dan af met aluminiumfolie en laat hem minimaal 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt. 
    pak de rollade in in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten voordat je de rollade gaat aansnijden