Ga terug
+ servings
Schaal met rundervinken

Rundervinken

2 personen
5 minuten
15 minuten

Ingrediënten

  • 40 gram roomboter
  • 300 gram rundergehakt
  • 150 gram rosbief (in een vrij dikke, stevige plak, maar je moet het nog wel kunnen rollen)
  • theelepel nootmuskaat
  • theelepel uienpoeder (optioneel)
  • theelepel tijm (optioneel)
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 661kcal
,
Eiwitten: 40g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 0g
,
Vetten: 55g
,
Macro vetten: 75%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 24%

Instructies

  • De buitenkant van deze rundervinken bestaat uit een dikke plak rosbief. Je kan je slager vragen om de rosbief dikker te snijden, zodat je het gehakt er mooi in kan wikkelen. Als je rosbief uit de supermarkt gebruikt, kan je meerdere plakken op elkaar gebruiken om een stevige plak te krijgen.
  • Maak het gehakt op smaak met peper, zout, nootmuskaat en eventueel ook wat tijm en/of uienpoeder. Leg wat gehakt op de rosbief en maak in een rolletje.
  • Smelt de boter in een koekenpan of braadpan. Zodra de boter gesmolten is de rundervinken in de pan doen en op matig-hoog vuur aanbraden zodat ze rondom bruin zijn.
  • Zodra ze rondom bruin zijn, het vuur naar matig zetten en een scheutje water in de pan doen. Doe de deksel nu half op de pan en laat ze in een minuut of 15goed gaar worden.