Ga terug
+ servings

Maleisische rundergehaktschotel met mierikswortelmayonaise

4 personen
10 minuten
50 minuten

Ingrediënten

Stir Fry

  • 500 gram witte kool
  • 500 gram rundergehakt
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • 5 cm verse gemberwortel
  • 25 gram sambal oelek
  • 0.5 citroengrasstengel
  • 4 bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel zwarte peper

Scherpe mayonaise

  • 100 ml mayonaise
  • 25 gram mierikswortel (Kühne)

Voedingswaardes

Calorieën: 613kcal
,
Eiwitten: 24g
,
Bruto koolhydraten: 13g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 52g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 8%
,
Macro eiwitten: 16%

Instructies

Mierikswortel mayonaise (dit kan je al van tevoren maken)

  • Meng de mierikswortel met de mayonaise en zet in de koelkast zodat de smaak zich verder kan ontwikkelen.

Gehaktschotel

  • Maak de witte kool schoon en snij het dan in dunne reepjes (of grof raspen met de keukenmachine).
    Witte kool raspen
  • Doe de helft van de olijfolie in een grote braadpan of wok op matig-hoog vuur. Zodra de olie heet is, de kool toevoegen. Laat de witte kool een minuut of 10 bakken op matig vuur zodat de kool zacht (maar niet bruin!) wordt. Zodra de witte kool zacht is, haal je het uit de wok en zet je het apart.
    Witte kool in de boter bakken totdat het zacht wordt
  • Maak de knoflook schoon en snij in kleine stukjes. Schil de gember en snij ook in kleine stukjes. Snij het citroengras in kleine ringetjes. Was de bosuitjes en snij ze in stukken van ongeveer 3 cm groot. Rasp de limoen en zet de zest apart. Pers de limoen uit en houdt het sap apart.
    Alle specerijen klaarmaken
  • Doe nu de rest van de olijfolie in de pan. Voeg de sambal, gember, knoflook en het citroengras toe en laat een paar minuten fruiten.
    specerijen op matig vuur even laten bakken
  • Voeg het gehakt toe. Roer even goed door en laat het gehakt op matig-hoog vuur bruinen. Af en toe even doorroeren.
    het gehakt aan alle kanten laten bruinen
  • Zodra het gehakt helemaal gebruind is, voeg je de witte kool weer aan de wok toe en roer je alles goed door elkaar heen. Laat even op matig vuur doorkoken.
  • Voeg nu ook de limoenrasp en het limoensap toe en meng door elkaar heen. Maak op smaak met peper en zout.
  • Serveer deze gehaktschotel met de mierikswortelmayonaise.
    Maleisische rundergehaktschotel met mierikswortelmayonaise