Ga terug
+ servings
Mexicaanse gehaktschotel met Guacamole 3

Mexicaanse gehaktschotel met guacamole

4 personen
5 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram gehakt (half-om-half of runder of lam)
  • 500 gram tomaten
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels Mexicaanse kruidenmix
  • 200 gram jonge kaas
  • 75 gram Jalapeno pepertjes
  • 1 theelepel roomboter (om ovenschaal mee in te vetten)

Guacamole

  • 1 grote avocado
  • 200 ml creme fraiche
  • 0.25 theelepel knoflookpoeder
  • 0.5 theelepel citroensap of limoensap
  • snufje zout

Voedingswaardes

Calorieën: 880kcal
,
Eiwitten: 41g
,
Bruto koolhydraten: 13g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 75g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 18%

Instructies

Gehaktschotel

  • Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
  • Verhit de olijfolie in een ruime braadpan op hoog vuur.
  • Was de tomaten en snij ze in stukjes of gebruik een blikje met tomatenblokjes in sap.
  • Doe het gehakt in de braadpan en bruin het aan alle kanten op hoog vuur.
  • Voeg na een paar minuten de Mexicaanse gehaktkruiden toe en roer door elkaar heen.
    Braadpan met gehakt en specerijen
  • Voeg de tomaten toe en roer door het gehakt heen. Zet het vuur lager en laat 5 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.
    Braadpan met gehakt en stukjes tomaat
  • Rasp de kaas.
    kaas raspen
  • Vet een ovenschaal in met een beetje roomboter of olijfolie.
  • Doe het gehakt in de ovenschaaltjes.
    Ovenschaaltjes met gehaktmengsel
  • Strooi de kaas er bovenop. Leg de pepers er bovenop en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Guacamole

  • Maak de avocado schoon en snij de avocado in stukjes.
    een avocado uit de schil halen met een lepel
  • Doe de avocado, knoflookpoeder, limoensap, zout en creme fraiche in een mengbeker voor een staafblender en pureer.
    avocado met creme fraiche mengen