Ga terug
+ servings
Keto Asperge-munt frittata

Asperge-munt frittata

4 personen
10 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram groene asperges
  • 200 gram creme fraîche
  • 225 gram mascarpone
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels muntblaadjes
  • 6 eieren
  • zout en peper
  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • 30 gram roomboter
  • 100 gram Parmezaanse kaas

Voedingswaardes

Calorieën: 701kcal
,
Eiwitten: 25g
,
Bruto koolhydraten: 12g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 62g
,
Macro vetten: 79%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 14%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
  • Snij de stugge uiteinden van de asperges af en snij de stengel in een aantal stukken. Doe in een pan met koud water. Houd de asperge tips (met daaraan nog zo'n 4-5 cm stengel apart).
  • Breng aan de kook. Kook de asperges 3 minuten en voeg dan de asperge tips toe en laat nog 2 minuten koken.
    Asperges koken
  • Laat de asperges uitlekken in een vergiet en haal de asperge tips eruit en doe die in een apart bakje.
  • Haal de muntblaadjes van de steeltjes af en hak of knip ze in kleine stukjes.
  • Doe de gekookte asperge stukken met de creme fraîche, mascarpone en munt in een keukenmachine en blend tot een gladde puree.
    Asperge puree maken
  • Maak de ui en knoflook schoon en snij ze in kleine stukjes.
  • Doe de olijfolie met de helft van de boter in een koekenpan op matig hoog vuur. Zodra de boter gesmolten is, de ui en knoflook toevoegen en het vuur lager draaien. Laat een minuut of 4 fruiten terwijl je af en toe even doorroert.
    Ui en knoflook fruiten
  • Klop de eieren goed los met een garde of een vork. Voeg zout en peper toe.
    Eieren goed loskloppen
  • Voeg de gefruite ui en knoflook aan de asperge puree toe en roer door elkaar heen. Meng hier de losgeklopte eieren doorheen.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en roer de helft door de aspergepuree.
  • Beboter een ovenschaal en giet hier het asperge-ei mengsel in. Verdeel de asperge punten over het beslag.
    Beboter een ovenschaal
  • Strooi de rest van de Parmezaanse kaas bovenop het asperge-ei mengsel. Bak in ongeveer 20-30 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
  • Je moet een metalen saté prikker in het midden van de frittata kunnen steken en die moet er dan droog uitkomen, er mag dus geen nat beslag meer aan zitten. De frittata is dan gaar.