Ga terug
+ servings
Wrap met zalm en roomkaas

Keto wrap met roomkaas en gerookte zalm

1 persoon
3 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram roomkaas
  • 1 eetlepel dille of andere verse kruiden (optioneel)
  • 30 gram gerookte zalm
  • 1 ei
  • 0.5 theelepel kokosolie
  • snufje cayenne peper
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 286kcal
,
Eiwitten: 14g
,
Bruto koolhydraten: 2g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 25g
,
Macro vetten: 78%
,
Macro koolhydraten: 3%
,
Macro eiwitten: 19%

Instructies

Wrap

  • Klop het ei goed los in een kom. Met 1 ei kan je één wrap in een kleine koekenpan maken. 
    klop het ei los met de kerriepoeder
  • Smelt de kokosolie op matig vuur in een kleine koekenpan. Gebruik een kwastje om de olie over de hele bodem van de pan uit te spreiden.
    kokosolie over de bodem van de pan smeren
  • Schenk het losgeklopte ei in de koekenpan en beweeg de pan op en neer, zodat de hele bodem bedekt is. Laat 30 seconden bakken op laag vuur.
    Doe het beslag in de koekenpan
  • Maak de randjes los met een siliconen spatel en draai de omelet voorzichtig om, zodra het ei niet meer druiperig is. Je kan dit doen door hem op een deksel of bord te laten glijden en hem dan omgekeerd terug de pan in te laten glijden. Laat de andere kant in ongeveer 30 seconden gaar worden en haal dan uit de pan. De omelet moet mooi lichtgeel zijn.
    Omelet omkeren en de andere kant bakken
  • Zodra de omelet klaar is, laat je hem op een bord wat afkoelen en maak je de vulling. 

Vulling

  • Snij of knip de dille in kleine stukjes en doe in een kom. 
    Dille in kleine stukjes snijden of knippen
  • Doe hier de roomkaas bij en de in kleine stukjes gesneden of geknipte zalm. Meng door elkaar heen. Voeg een piepklein beetje cayenne peper toe en meng goed door. Proef even en maak dan op smaak met peper en zout. 
  • Smeer een laagje op de wrap en rol de wrap op. Snij de wrap doormidden en bewaar in de koelkast totdat je hem gaat eten.