Maak de ui en knoflook schoon en snij of hak in stukjes. Doe de olijfolie in een grote braadpan en bak de knoflook en ui op matig laag vuur totdat de uit begint te verkleuren.
Borstel zo nodig aarde van de champignons af (of veeg ze af met keukenpapier) en snij ze in stukjes. Voeg ze dan toe aan de braadpan en roer even door. Voeg nu ook de kaneel toe en roer weer door. Laat 3 minuten zachtjes bakken.
Voeg de tomaten (half blik) en laat op laag vuur 10-15 minuten zachtjes koken zodat je een dikke saus krijgt.
Snij de aubergine in plakken van 1 cm dik.
Doe alle ingrediënten voor de Béchamelsaus in een steelpannetje. De jonge kaas kan je gewoon in plakken snijden en die in de steelpan doen. Laat alles op matig-hoog vuur smelten en roer af en toe even door. Zodra de kaas gesmolten is en je een gladde saus hebt, het vuur uit zetten.
Beboter een grote ovenschaal (of een aluminium wegwerpschaal) en leg plakjes aubergine op de bodem. Doe hier een laag champignonsaus over en dan een laag Béchamelsaus, herhaal totdat alles op is.
Rasp de jonge kaas en strooi die bovenop.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak in 1 uur gaar.