Ga terug
+ servings
Thaise kippensoep

Keto Thaise kippensoep

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

Kippensoep

  • 2 stengels citroengras
  • 4 limoenblaadjes (Toko)
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 500 ml kokosmelk Aroy D
  • 300 gram kipfilet

Garnering

  • 125 ml limoensap
  • 1 theelepel Sambal Oelek (zonder toegevoegde suiker)
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 5 groene chili pepers

Voedingswaardes

Calorieën: 343kcal
,
Eiwitten: 18g
,
Bruto koolhydraten: 9g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 26g
,
Macro vetten: 68%
,
Macro koolhydraten: 11%
,
Macro eiwitten: 21%

Instructies

Kippensoep

  • Hak de stengels citroengras in stukjes.
  • Haal de buitenkant van de gember af en snij de gember in dunne plakjes. 
  • Doe het citroengras, gember en de limoenbladeren in een grote pan met 300 ml water en breng aan de kook. 
  • Snij de kip in heel dunne plakjes en de plakjes in dunne reepjes. Ze moeten er uit zien als noedels. Hoe dunner hoe beter.
    kipfilet in dunne reepjes snijden
  • Zodra de kruiden met het water koken voeg je de kokosmelk en kip toe. Breng weer aan de kook. 
    kokosmelk Aroy D
  • Laat dit zo'n 5-10 minuten op matig vuur zachtjes koken totdat de kip gaar is. De kip is mooi wit als het gaar is.  
    Soep zachtjes laten koken

Garneren

  • Terwijl de soep zachtjes kookt, pers je de limoen uit en meng je het sap met de sambal oelek. Doe dit in de serveer kom, want straks giet je de soep er bovenop.
  • Was de koriander en knip de blaadjes in kleine stukjes.
    koriander in stukjes knippen
  • Haal de zaadlijsten uit de groene chili pepers en snij ze in ringetjes.  
  • Zodra de kip gaar is, kan je eventueel de stukjes citroengras uit de soep halen als ze houterig zijn. Als ze mooi zacht zijn kan je ze in de soep laten (even proeven dus!). Doe de soep in de serveerschaal en meng met het sambalmengsel. Strooi de koriander en chili peper ringetjes er over heen. 
    Thaise kippensoep