Ga terug
+ servings
Keto Gazpacho

Keto Gazpacho

5 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo middelgrote tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 0.5 komkommer
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • zeezout
  • zwarte peper
  • handje platte peterselie of koriander Om te garneren

Voedingswaardes

Calorieën: 146kcal
,
Eiwitten: 2g
,
Bruto koolhydraten: 10g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 12g
,
Macro vetten: 69%
,
Macro koolhydraten: 26%
,
Macro eiwitten: 5%

Instructies

  • Doe de platte peterselie in een kom met koud kraanwater. Hier wordt het een stuk mooier door.
    Platte peterselie, kervel en basilicum
  • Was de tomaten. Snij ze doormidden en haal eventueel de zaadjes eruit (alleen als ze heel veel zaadjes hebben, bij vleestomaten is dit niet nodig). Snij ze in stukjes en doe ze in een hoge beker voor een handblender. 
  • Was de komkommer en snij in de lengte richting doormidden, rits met een theelepel de zaadjes eruit en gooi die weg. 
    haal met een theelepeltje de zaadjes uit de komkommer
  • Snij de komkommer in stukjes en voeg aan de tomaten toe. Blend de tomaten en komkommer totdat je een mooie vloeistof krijgt. Het past waarschijnlijk niet in 1x allemaal in de beker van de blender, dus doe eerst één deel en doe dat dan in een serveer schaal en blend dan het andere deel.
    Blend met een handblender
  • Maak de ui en de knoflook schoon en snij in kleine stukjes, voeg aan de beker met gepureerde komkommer en tomaten toe.
    uien en knoflook toevoegen
  • Was de paprika en haal de zaadlijsten eruit. Snij in kleine stukjes en voeg aan de beker toe. 
  • Voeg de olie en azijn toe en blend met de handblender totdat je een dikke vloeistof krijgt. 
    olie en azijn toevoegen
  • Maak op smaak met peper en zout. 
  • Was de platte peterselie en hak fijn. 
    Platte peterselie in stukken snijden of hakken
  • Schenk de soep in glazen en zet in de koelkast. Strooi voordat je gaat serveren over de soep.
    Spaanse rode Gazpacho