Doe de platte peterselie in een kom met koud kraanwater. Hier wordt het een stuk mooier door.
Was de tomaten. Snij ze doormidden en haal eventueel de zaadjes eruit (alleen als ze heel veel zaadjes hebben, bij vleestomaten is dit niet nodig). Snij ze in stukjes en doe ze in een hoge beker voor een handblender.
Was de komkommer en snij in de lengte richting doormidden, rits met een theelepel de zaadjes eruit en gooi die weg.
Snij de komkommer in stukjes en voeg aan de tomaten toe. Blend de tomaten en komkommer totdat je een mooie vloeistof krijgt. Het past waarschijnlijk niet in 1x allemaal in de beker van de blender, dus doe eerst één deel en doe dat dan in een serveer schaal en blend dan het andere deel.
Maak de ui en de knoflook schoon en snij in kleine stukjes, voeg aan de beker met gepureerde komkommer en tomaten toe.
Was de paprika en haal de zaadlijsten eruit. Snij in kleine stukjes en voeg aan de beker toe.
Voeg de olie en azijn toe en blend met de handblender totdat je een dikke vloeistof krijgt.
Maak op smaak met peper en zout.
Was de platte peterselie en hak fijn.
Schenk de soep in glazen en zet in de koelkast. Strooi voordat je gaat serveren over de soep.