Ga terug
+ servings
Macadamia pesto

Macadamia pesto

4 porties
8 minuten
2 minuten

Ingrediënten

  • 40 gram basilicumblaadjes
  • 60 gram macadamia nootjes
  • 20 gram pijnboompitten
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 ml extra vierge olijfolie
  • theelepel versgemalen zwarte peper

Voedingswaardes

Calorieën: 538kcal
,
Eiwitten: 8g
,
Bruto koolhydraten: 5g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 56g
,
Macro vetten: 91%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 6%

Instructies

  • Was de basilicum.
  • Maak de teentjes knoflook schoon en snij in kleine stukjes.
    Snijplank met fijngehakte knoflook
  • Zest de citroen.
    Snijplank met citroen, citroenzest en zesteur
  • Doe de basilicum, knoflook, macadamia nootjes, pijnboompitten en citroenzest in de kom van de keukenmachine.
    Kom van keukenmachine met macadamia nootjes, pijnboompitten, basilicum, citroenzest en knoflook
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Voeg de Parmezaanse kaas, peper, olijfolie en citroensap aan de kom van de keukenmachine toe.
    ingrediënten voor pesto in de kom van de keukenmachine
  • Bewaar de pesto maximaal 4 dagen in de koelkast. Het is normaal als er wat olijfolie bovenop gaat drijven. Voor gebruik daarom even doorroeren. 
    Kommetje met macadamia pesto
  • Je kan deze pesto heel goed invriezen in een ijsblokjes tray. Je kan hem dan 3 maanden bewaren. Per persoon ontdooi je dan elke keer 2-3 ijsblokjes pesto.