Ga terug
+ servings
Keto aardbeien paaseitjes

Keto aardbeien-kokos paaseitjes

7
3 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram aardbeien
  • 15 gram roomboter
  • 30 gram kokosolie
  • 20 gram mascarpone
  • 0.25 theelepel vanille extract

Voedingswaardes

Calorieën: 67kcal
,
Eiwitten: 0g
,
Bruto koolhydraten: 0g
,
Netto koolhydraten: 0g
,
Vetten: 7g
,
Macro vetten: 100%
,
Macro koolhydraten: 0%
,
Macro eiwitten: 0%

Instructies

  • Was de aardbeien en haal het kroontje eruit. Snij de aardbeien in kleine stukjes en zet in een kopje 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. 
  • Smelt de kokosolie en roomboter in een kopje in de magnetron. Dit duurt 1-2 minuten op de hoogste stand. 
    Boter en kokosolie in de magnetron smelten
  • Meng de mascarpone door de gesmolten kokosolie en boter, voeg het vanille extract toe. Pureer de aardbeien indien nodig (het kan zijn dat ze al helemaal zacht zijn en dan hoef je ze niet te pureren). Voeg de aardbeien toe en meng goed door elkaar heen. 
    Mascarpone toevoegen
  • Schenk het nog vloeibare mengsel in je siliconen vormpje en zet het minimaal 2 uur in de vriezer om te koelen.
    Mix voor aardbeien kokos paaseitjes
  • Haal de halve eitjes voorzichtig uit de vorm. Verwarm 1 theelepel kokosolie in de magnetron of in een steelpannetje zodat het vloeibaar is. Smeer met een kwastje een klein beetje kokosolie op het rechte stuk van het halve eitje en plak de eierhelften zo aan elkaar vast. 
  • Deze eitjes zijn heel koud het lekkerst. Dus serveer ze meteen of bewaar ze in de vriezer, dan blijven ze mooi stevig en ze zijn koud het lekkerst.   
    Keto aardbeien paaseitjes