Ga terug
+ servings
Witte keto kokos-citroen paaseitjes

Witte keto kokos-citroen paaseitjes

7
5 minuten

Ingrediënten

  • 30 gram kokosolie
  • 30 gram roomboter
  • 60 gram mascarpone
  • 1 theelepel citroenrasp
  • stevia of erythritol optioneel

Voedingswaardes

Calorieën: 106kcal
,
Eiwitten: 0g
,
Bruto koolhydraten: 0g
,
Netto koolhydraten: 0g
,
Vetten: 11g
,
Macro vetten: 100%
,
Macro koolhydraten: 0%
,
Macro eiwitten: 0%

Instructies

  • Doe de boter en het kokosvet in een kommetje en zet 1,5 minuut op de hoogste stand in de magnetron. Check of ze gesmolten zijn, als ze niet gesmolten zijn zet ze dan opnieuw 30-60 seconden in de magnetron, totdat ze gesmolten zijn.
    Boter en kokosolie in de magnetron smelten
  • Rasp de schil van de citroen. 
    citroenzest
  • Doe de mascarpone, gesmolten roomboter en kokosolie en citroenrasp in een kom en meng goed door elkaar heen. 
    Mascarpone toevoegen
  • Vul de siliconen vorm en strijk aan de bovenkant met een bakspaan recht, zodat je straks de helften mooi op elkaar kan plakken met een beetje gesmolten kokosolie. 
    Giet de mascarpone kokosolie mix in de siliconen paasei vorm
  • Zet de vorm minimaal 2 uur in de vriezer.
  • Haal de eitjes voorzichtig uit de vorm. Verwarm een eetlepel kokosolie in de magnetron. Smeer een beetje hete kokosolie met een kwastje op de platte kant van 2 eitjes en plak de 2 helften op elkaar. Herhaal dit totdat je alle helften gebruikt hebt. 
    Plak twee helften van eitjes aan elkaar om een mooi keto paaseitje te krijgen
  • Eet ze daarna direct of bewaar ze in de vriezer!