Ga terug
+ servings
Keto courgette frittata

Keto courgette frittata

2 personen
10 minuten
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 0.5 bosje munt
  • 6 eieren
  • snufje cayenne peper
  • 2 takjes tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)
  • 100 gram Parmezaanse kaas (of Parrano)
  • 0.5 rode chili peper
  • 100 gram witte kaas
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 728kcal
,
Eiwitten: 43g
,
Bruto koolhydraten: 10g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 58g
,
Macro vetten: 71%
,
Macro koolhydraten: 5%
,
Macro eiwitten: 23%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
  • Rasp de courgette met de hand of in de keukenmachine en doe in een zeef. Strooi er wat zout overheen. Duw na een paar minuten de courgette stevig tegen de zeef aan zodat het vocht er zoveel mogelijk uitkomt. Doe de courgette dan in een kom.
  • Was de munt en dep droog. Haal de blaadjes van de takjes af en knip of hak ze in stukjes. Voeg toe aan de courgette en meng door elkaar heen.  
  • Verhit de olijfolie in een (koeken)pan op matig hoog vuur. Zodra de olie heet is de courgette toevoegen en over de pan heen uitspreiden. Zet het vuur nu lager naar matig.
    Geraspte courgette in een koekenpan op laag-matig vuur laten garen
  • Klop de eieren los in de kom.
    Klop de eieren los in een kom
  • Voeg de cayenne peper en tijmblaadjes aan de eieren toe.
    Voeg de tijm aan de eieren toe
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
    Rasp de Parmezaanse kaas
  • Voeg de Parmezaanse kaas aan de kom met eieren toe. 
    Voeg de Parmezaanse kaas aan de kom met eieren toe
  • Voeg de gegaarde courgette aan de kom met eieren toe. Meng door elkaar heen en maak op smaak met peper en zout. Als je Parmezaanse kaas gebruikt, hoef je waarschijnlijk geen zout toe te voegen.
    Voeg de gegaarde courgette aan de kom met eieren toe
  • Vet één grotere ovenschaal of een kleiner ovenschaaltje per persoon in met wat olijfolie.
  • Schenk het frittata beslag in de ingevette ovenschaaltjes en zet in het midden van de voorverwarmde oven. Bak in 15-20 minuten gaar. Als je met een saté prikker in de frittata prikt, moet de prikker er schoon uitkomen - er mag dus geen beslag aan kleven.
    Doe het beslag in de ovenschaal en bak in 15 minuten gaar
  • Was de chili peper en haal eventueel de zaadlijst eruit. Snij in kleine ringetjes en strooi over de frittata zodra hij uit de oven komt. Kruimel de witte kaas ook over de frittata.