Ga terug
+ servings
Keto paaseitjes

Keto paaseitjes

9 eitjes
5 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 70 gram 85% Hands off my chocolate chocolade
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel mascarpone
  • 0.25 theelepel bloedsinaasappel extract of andere smaakmaker

Voedingswaardes

Calorieën: 65kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 6g
,
Macro vetten: 87%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 6%

Instructies

  • Breng water in een au bain marie pan aan de kook. Zorg dat het water niet te hoog staat, het mag de inzetpan niet raken als het gaat koken. 
    au bain marie pan
  • Snij of hak de chocolade in kleine stukjes. 
    Chocolade in stukjes hakken
  • Doe de stukjes chocola in de au bain marie pan en laat in een paar minuten smelten. Zet het vuur zo nodig lager of uit en roer af en toe even door. Je kan de chocolade eventueel ook in de magnetron smelten. Doe dit steeds heel kort (10 seconden) en niet op de hoogste stand, want chocola die verbrandt wordt bitter. Roer sinaasappelextract of vanille extract of een ander smaakje door de gesmolten chocolade heen.
    gesmolten chocola in au bain-marie pan
  • Vul de helft van de vormpjes met de gesmolten chocolade en strijk de bovenkant af (anders krijg je straks geen mooi strak eitje). Dit worden pure chocolade eitjes.
    Chocolade in de paasei vormpjes gieten
  • Voeg aan de rest van de gesmolten chocola de room en mascarpone toe. Doe dit terwijl de chocola van het vuur af is. Als de mascarpone niet helemaal smelt, kan je het vuur weer heel even aan doen, maar zodra het smelt, het vuur direct weer uit doen. Giet de mix in de overige paasei vormpjes, dit worden de melkchocolade eitjes. 
    melkchocolade paas eitjes maken
  • Zet de paaseitjes vorm in de koelkast en laat minimaal 2 uur koelen. Haal daarna de eitjes voorzichtig uit de vorm. Smelt een klein beetje chocolade en doe een paar druppels op een half eitje en plak de andere helft er aan vast. 
    Chocolade paaseitjes maken