Ga terug
+ servings
Keto kip-kerrie muffins

Hartige keto kipkerrie muffins

4 personen
5 minuten
15 minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 75 gram snijbonen
  • 150 gram kip
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 200 gram mascarpone

Voedingswaardes

Calorieën: 445kcal
,
Eiwitten: 22g
,
Bruto koolhydraten: 5g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 37g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 5%
,
Macro eiwitten: 20%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160° Celcius.
  • Als je verse snijbonen gebruikt, haal dan het uiteinde met het steeltje eraf. Snij de snijbonen in stukjes van 1 cm. 
    Steeltjes van de snijbonen afsnijden
  • Doe in een kommetje met wat water en dek af met magnetron folie. Laat een klein kiertje open zodat het stoom kan ontsnappen. Kook in 3 minuten op de hoogste stand bijtgaar. Je kan het ook in een steelpannetje op het fornuis bijtgaar koken. 
  • Laat de snijboontjes goed in een vergiet uitlekken. 
    Snijboontjes goed laten uitlekken
  • Klop de eieren goed los in een kom tot ze beginnen te schuimen.
  • Voeg de mozzarella aan de kom toe.
    Parmezaanse kaas raspen
  • Snij de kip in kleine stukjes en haal eventueel overgebleven botjes eruit. Voeg aan de kom toe. 
    Kip in kleine stukjes snijden
  • Voeg de snijboontjes, mascarpone, bakpoeder en kerriepoeder aan de kom toe. Meng goed door elkaar heen.
  • Vul de muffin cases tot aan de rand en zet in de voorverwarmde oven. Bak in 10-15 minuten gaar. 
  • Zodra je een saté prikker in het middel van de muffin steekt, moet hij er schoon (dus zonder dat er beslag aan plakt) uitkomen. Als er nog wat beslag aan zit, bak je nog een paar minuten extra en probeer je opnieuw. 
    Keto kip-kerrie muffins