Ga terug
+ servings
Thaise rode curry pasta

Thaise rode kruidenmix (Thai red curry paste)

8 personen
5 minuten

Ingrediënten

  • 4 hete chili pepers
  • 2 puntpaprika's
  • 1 stengel citroengras
  • 5 cm gember
  • 1 limoen
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 bosui
  • 10 gram verse koriander
  • 2 limoenbladeren
  • 1 eetlepel Kikkoman Tamari soja saus

Voedingswaardes

Calorieën: 29kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 1g
,
Macro vetten: 24%
,
Macro koolhydraten: 65%
,
Macro eiwitten: 11%

Instructies

  • Was de chili pepers, paprika's, bosuitjes en koriander. Dep droog. Haal de zaadlijsten uit de chili pepers en paprika's en snij ze in kleine stukjes. Snij de bosuitjes in ringetjes en knip de koriander ook in kleine stukjes. Doe alles in de kleine kom van de keukenmachine of handblender. 
    koriander in kleine stukjes knippen
  • Maak de knoflook schoon en snij in kleine stukjes. Maak de gember schoon en rasp fijn of snij in kleine stukjes. Voeg aan de kom toe. Knip de citroengras stengel in kleine stukjes en voeg ook toe. 
  • Rasp de schil van de limoen en voeg aan de kom toe. Voeg ook het sap van een halve limoen toe. Voeg ook de Tamari soy saus toe. Mix alles goed door elkaar heen zodat je een pasta krijgt. Je kan deze kruidenpasta ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren. 
    Thaise rode curry pasta