Ga terug
+ servings

Tuinbonen maaltijdsalade

1
5 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram tuinbonen (uit pot)
  • 100 gram gemengde sla (ijsbergsla, rucola, jonge spinazie, snijbiet, etc.)
  • 100 gram witte kaas
  • 5 gram munt blaadjes
  • 0.5 teentje knoflook
  • 1 theelepel citroenzest
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Voedingswaardes

Calorieën: 697kcal
,
Eiwitten: 19g
,
Bruto koolhydraten: 16g
,
Netto koolhydraten: 14g
,
Vetten: 64g
,
Macro vetten: 80%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 11%

Instructies

  • Tuinbonen uit laten lekken en wegen. Eén portie is ongeveer een handje uitgelekte tuinbonen, niet veel dus!
  • Sla blaadjes wassen en goed uit laten lekken of door een sla centrifuge doen en dan aan de kom toevoegen.
    sla wassen en drogen
  • De muntblaadjes van de steeltjes halen en wassen. Dep droog en snij in grove stukken. Voeg aan de kom toe.
    Muntblaadjes wassen en in stukjes hakken of knippen
  • Witte kaas even uit laten lekken en in blokjes snijden.
    witte kaas in blokjes snijden
  • Rasp de citroenschil en snij de citroensliertjes in kleine stukjes.
    citroenrasp in kleine stukjes snijden
  • Maak de knoflook schoon en snij in kleine stukjes. 
    knoflook in kleine stukjes snijden
  • Citroen uitpersen en het citroensap met de olijfolie en peper en zout mengen.
    citroensap, olijfolie met peper en zout mengen
  • Meng alles goed door elkaar heen en maak op smaak met peper en zout. Als je het een tijdje in de koelkast laat staan, ontwikkelt de smaak zich nog verder. 
    tuinbonen maaltijdsalade