Ga terug
+ servings
zalm met citroen

Zalm met citroen

4 personen
5 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram zalmfilet
  • 2 citroenen
  • 100 gram roomboter
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel peper

Voedingswaardes

Calorieën: 373kcal
,
Eiwitten: 26g
,
Bruto koolhydraten: 5g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 28g
,
Macro vetten: 67%
,
Macro koolhydraten: 5%
,
Macro eiwitten: 28%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
  • Beboter een ovenschaal, die groot genoeg is om de stukken zalm naast elkaar te kunnen leggen.
  • Leg de stukken zalm in de ovenschaal.
  • Strooi wat zout en peper over de stukken zalm.
  • Was de citroenen en snijdt ze in plakken.
  • Leg de rest van de boter op de zalm.
  • Leg de schijven citroen op de zalm.
    Leg de citroen op de boter op de zalm
  • Zet de schaal in de oven en bak in zo'n 20 minuten totdat de zalm gaar is. Je kan dit checken door een stuk zalm door te snijden en dan moet het mooi licht roze zijn en mag het er niet rauw uitzien.