Ga terug
+ servings
Maleisische runderstoofschotel

Maleisische runderstoofpot

6 personen
10 minuten
8 uur

Ingrediënten

Vlees

  • 800 g runderstoofvlees in stukken gesneden

Kruiden en specerijen

  • 0.5 theelepel chili poeder
  • 1.5 theelepel kardamom
  • 1 theelepel Chinese Five Spice
  • 1 theelepel kaneel
  • 5 kruidnagels
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1.5 theelepels koriander

Vetten

  • 250 ml kokosmelk (Aroy D)
  • 100 ml kokosolie

Groenten

  • 1 kleine rode ui

Voedingswaardes

Calorieën: 460kcal
,
Eiwitten: 27g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 39g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 3%
,
Macro eiwitten: 23%

Instructies

  • Haal het vlees uit de koelkast. Het vlees moet namelijk op temperatuur zijn, want als je koud vlees in een warme slowcooker doet, wordt het taai. Zet de slowcooker ook al op de hoge stand om voor te verwarmen.
    Slowcooker op hoog
  • Doe de kokosolie, kokosmelk en de specerijen in de slow cooker. Mix. Als je een maatlepeltje van 0.25 theelepel gebruikt, past dat makkelijker in je kruidenpotjes. Je doet dan 4 keer een 0.25 maatlepeltje om 1 theelepel te krijgen.
  • Haal de schil van de ui af en snij hem in 4 stukken. Voeg de ui dan aan de slowcooker toe.
  • Voeg het in stukken gesneden vlees toe.
    Rundvlees voor Maleisische runderstoofpot
  • Meng zodat het vlees bedekt is met de specerijen/kokosroom mix.
  • Kook 8-10 uur op 'laag' of 4-6 uur op 'hoog'.
  • Serveer met gele bloemkoolrijst of met konjac rijst en licht gegaarde (wilde) spinazie.