Ga terug
+ servings
keto kip tikka masala

Keto kip Tikka Masala

4 personen
10 minuten
6 uur

Ingrediënten

Vlees

  • 1000 gram kippendijtjes / kippenpoten / hele kip

Kruiden en specerijen

  • 2 eetlepels Garam Masala
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels gerookte paprika poeder
  • 400 tomatenblokjes uit blik

Vetten

  • 100 ml kokosolie
  • 100 ml kokosmelk (Aroy D)

Voedingswaardes

Calorieën: 856kcal
,
Eiwitten: 43g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 72g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 20%

Instructies

Vlees bereiden

  • Snijdt de kip in grote stukken. Het vel en de botten niet verwijderen, want deze geven extra smaak.
  • Schil de gember en rasp in kleine stukjes, gooi het hele vezelige gember weg. Maak de teentjes knoflook schoon en rasp ook in kleine stukjes.
  • Doe de kokosolie samen met de kip in de slowcooker.
    kokosvet bij de kip in de slowcooker doen
  • Strooi de gember en knoflook over de kip.
    Geraspte gember en knoflook over de kip strooien
  • Voeg nu alle specerijen behalve de verse koriander toe.
    Voeg alle specerijen behalve de koriander aan de kip toe
  • Voeg de tomatenblokjes aan de slowcooker toe.
    voeg de tomatenblokjes uit blik aan de kip toe
  • Voeg de kokosmelk toe.
    Voeg de kokosmelk aan de kip toe
  • Meng alles goed door elkaar heen.
  • Kook dit op de lage setting voor 8 uur of kook het in 4 uur op de hoge setting. Het geeft niet of de stoofpot een paar uur langer kookt, in de slowcooker zal het niet aanbranden of taai worden.

Serveren

  • Haal de botjes en eventueel het kippenvel eruit. Serveer met bijvoorbeeld bloemkoolrijst.
    keto kip tikka masala