Ga terug
+ servings
Marokkaanse kip

Slowcooker Marokkaanse kip

4 personen
5 minuten
6 uur

Ingrediënten

  • 1 kg kip braadsticks met vel en bot
  • 2 citroenen (onbespoten)
  • 100 gram groene olijven zonder pit
  • 90 gram rode ui
  • 2 theelepels komijnzaadjes
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 0.05 gram saffraandraadjes of poeder (1 buisje)
  • 500 ml kokend water
  • 100 gram roomboter
  • theelepel zout (alleen als je verse citroenen gebruikt)

Voedingswaardes

Calorieën: 556kcal
,
Eiwitten: 25g
,
Bruto koolhydraten: 11g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 47g
,
Macro vetten: 75%
,
Macro koolhydraten: 8%
,
Macro eiwitten: 18%

Instructies

  • Pel de ui en hak in kleine stukjes.
    Snij de ui in kleine stukjes
  • De citroenen goed wassen en dan halveren. Snij elke helft in 4 stukken (met schil).
  • Doe alle ingredienten in de slowcooker en mix door elkaar.
    Doe de kip braadsticks in de slowcooker
  • Voeg de ui, stukken citroen en olijven aan de kip toe.
    Voeg de ui, olijven en citroenstukken aan de kip toe
  • Breng het water aan de kook. Voeg nu de specerijen aan de slowcooker toe en zodra het water kookt, ook het kokende water.
    Voeg de specerijen en het kokende water aan de slowcooker toe
  • Snij de boter in stukken en voeg aan de slowcooker toe. Roer even door.
    Doe de in stukken gesneden boter in de slowcooker en roer door
  • Zet de slowcooker op hoog om dit gerecht in 4-6 uur klaar te hebben of op laag om dit gerecht in 8-10 uur klaar te hebben. Als er genoeg vocht is toegevoegd, dan kan dit gerecht nooit te lang koken, dus zelfs 8 uur op de hoge setting is nog steeds goed.